glassons hq:

Glassons, the iconic New Zealand fashion brand engaged Outline Design to transform their head office space in Newmarket. Alignment with their retail brand was critical and this was achieved through the clever use of materials and palette, including wood paneling, terrazzo style flooring, lightbox signage, black ceilings, and track lighting.

Custom built phone booths and booth seating softened with acoustic lining for private conversation, and colour saturation offers a contrasting feel to the black and white theme of the open plan workspace.

The board room needed to be flexible, and features flexible glass sliding doors to open one large space into two smaller meeting rooms with flip top tables that can be reconfigured or removed. Smaller internal meeting rooms for 4-6 people are separate but visually connected using glazed partitioning.

The kitchen has an open feel, but is fun and functional with touches of colour. Vertical wood battens connect with the material based brand story in the retail stores.

A neutral palette in the main work/design space allows clothing to be the hero. The space accommodates maximum hanging display for clothing, areas for cutting &measuring, and plenty of low storage for swatches. Heavy drapery adds a touch of boudoir around the change room for sample fit models. Carpet under desks delineates between circulation and concentration zones, and softens acoustics. Concrete floors facilitate easy movement of clothing racks, and easy cleaning.

Other Projects

Start typing and press Enter to search